Web sisällön esitys Web sisällön esitys

NÄYTTELYT ja TAPAHTUMAT 2017

 

KUOPION MUSEO

 

SATA VUOTTA - SATA KUVAA

14.10.2016 - 6.5.2017

 

 

 

Näyttelyssä valokuvataiteilijoiden ja ammattivalokuvaajien kuvat luovat rikkaan panoraamansuomalaisen maaseudun vaiheisiin ja mielenmaisemiin. Esiin nousevat suomalaisen maaseudun viljavat vainiot, maisemat, metsät, ihmiset, työt, teot ja tunnelmat. Maaseudun Tulevaisuus -lehti juhlii valokuvanäyttelyllä satavuotista historiaansa.

 

 

 

KAIKKIEN KUOPIO II - TOIVERETKI

9.2.-1.4.2017

 

Tee retki hyvää tekevien tarinoiden maailmaan! Näyttelyssä pääsee kuuntelemaan aavikon ääniä, tunnustelemaan aarrearkun luonnonmateriaaleja, tutkimaan peilikäytävällä tunteita ja tarinoimaan itämaisella matolla! Näyttely korostaa kulttuurien toisiaan rikastuttavaa vaikutusta, oman äidinkielen ja ilmaisun merkitystä sekä tunteiden tunnistamisen, uuden oppimisen ja hyvää tekevien tarinoiden tärkeyttä. Näyttelyssä on ajateltu lapsia ja lapsiperheitä, mutta se sopii myös aikuisille.

Näyttelyn sisältö on neljällä kielellä; arabiaksi, persiaksi, kurdiksi, ruotsiksi ja suomeksi.

Toiveretki näyttelyyn kuuluu pedagoginen opas. Oppaaseen sisältyy sanataidetehtäviä ja työpajaehdotuksia. Tehtävissä on pyritty
huomioimaan eri ikäryhmät/luokka-asteet.

Tehtäviin >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näyttely on saanut tukea Vantaan lastenkulttuurikeskukselta ja Taiteen Keskustoimikunnalta.

 

 

KAIKKIEN KUOPIO - HUIVIT POP UP
Huivien tarinoita – eri kulttuureista, käyttäjiensä kertomina

1.11.2016.- 4.2.2017 Kuopion museo

 

Eri kulttuureista tulevat naiset kertovat itse tarinansa, suunnittelevat ja rakentavat Huivit Pop up -näyttelyn. Näyttelyssä käytetään uudenlaista osallistavaa työtapaa, jossa eri kulttuureista tulevat naiset kertovat itse tarinansa, suunnittelevat ja rakentavat Huivit Pop up -näyttelyn

työpajatoimintana. Näyttely elää, kasvaa ja kehittyy myös näyttelyn aukioloaikana. Mukana ovat myös suomalaiset huivien käyttöperinteet ja esillä on museon huiveja.Näyttelyn aikana järjestetään yleisötapahtumia, joissa voi itse kokeilla erilaisia huiveja, opetella erilaisia solmintamalleja ja keskustella huivin käytöstä. Huivit Pop up on ensimmäinen osa itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden Kaikkien Kuopio – Koti Kuopiossa -näyttelysarjaa. Näyttelysarja on osa itsenäisyyden juhlavuoden Yhteinen perintö -hanketta.

Näyttelyn aikaista ohjelmaa:

Lauantai 12.11. klo 12-14Kysy musliminaiselta - samalla huivien kokeilua ja vapaata keskustelua / Ask a Muslim woman - try on different scarves and take part in open discussion

Lauantai 26.11. klo 12-14Tutustuminen intialaiseen sariin - Get to know the Indian Sari

Lauantai 3.12. klo 12Kuopion Kalinka-kuoro esittää huivilauluja - mahdollisesti myös muuta teemaan liittyvää ohjelmaa! - Kuopio's own Kalinka choir performs Russian Scarf-songs - possibly other related activities also

Tapahtumiin on museon pääsymaksu.

Huivit-työpajoja järjestetään Kuopion museon (Kauppakatu 23) 4. kerroksessa viikoittain. Kuka tahansa voi tulla mukaan, eikä työpajoihin tarvitse ilmoittautua.(Työpajaan tulevilta ei vaadita pääsymaksua museoon.)

 

Löydät meidät myös Facebookista: "KUHMU: Huivit työryhmä / Scarves team"– liity mukaan keskusteluun ja näyttelyn ideointiin!  Ryhmässä näkyvät myös työpajojen ajat! Näyttely tulee kehittymään koko sen aukiolon ajan.

 

MENNEET TAPAHTUMAT:

to 27.4. klo 17.30

Luento: Tarja Lappalainen: "Rakkautta, riitoja ja kirjoittamisen paloa – Elisabet Järnefeltin ja Minna Canthin kirjalliset salongit". Luento liittyy Korttelimuseossa 7.4. avautuvaan Vapaus, rakkaus, tasa-arvo –näyttelyyn.

 

 

 

 

KORTTELIMUSEO

 

MENNEET TAPAHTUMAT:

ti 25.4. klo 12

Korttelivartti: Köyhät ja sairaat. Minna Canth heikompien puolella.
Sisältyy museon pääsymaksuun.

 

ti 16.5. klo 12
Korttelivartti: Vapaus, rakkaus, tasa-arvo. Elisabet Järnefeltin ajatuksia.
Sisältyy museon pääsymaksuun.